Аиса Кјун Маа текстови од Неерја (2016) | Суниди Чаухан

By Шарлот Балестерос

Текст на Аиса Кјун Маа од Неерја: убава Боливудска песна за односот мајка и ќерка испеана од Суниди Чаухан а компонирана од Вишал Курана, а стиховите се напишани од Прасун Џоши, кој напиша прекрасни песни за Мајка како Маа од Тааре Замин Пар и Лука Чупи.

Пејач: Суниди Чаухан

Коментари за оваа песна: Прасун Џоши

Составен: Вишал Курана

Филм/Албум: Неерја

Должина: 1:57

отпуштете го: 2016

Етикета: Т-серија

Слика од екранот на стиховите на Aisa Kyun Maa

Текст на Аиса Кјун Маа – Неерја

А аа е ее оо уу ри ае ае..
Ооо ан ахаа
А аа е ее оо уу ри ае ае..
Ооо ан ахаа

Ка га га да
Ч чх ја јха
Та та да да да да

Те да да да на
Па фа ба бха
Mai yay ray lay vay

А аа е ее оооо ри ае ае..
Ооо ан ахаа

Ладо..

Унгли пакад ке фир се сиха де
Годи ута ле на Маа..
Аанчал се мери мунх понч де на
Мајла саа лаге џахаан

А аа е ее оооо ри ае ае..
Ооо ан ахаа

Aankhein dikhaye mujhe jab zindagi
Јаад муџе аати хаи тере гусе ки
Даата бхи тох тун муџе, фулон ки тарах
Кјун нахи маа саари дунија тери тарах

Маата гарам хаи, суба се мера
Рак де хатели на Маа
Тјун куч хаја?
Der se kyun aayi?
Кои на пооче јахаан

А аа е ее оооо ри ае ае..
Ооо ан ахаа

Хера каха, каби нагина каха
Муџе кјун аисе паала та Маа
Тери назар се муже деке на џахаан
Дунија ко тох даантеги на, даантеги на маа

Тери назар се муже деке на џахаан
Дунија ко тох даантеги на, даантеги на маа

Mujhko shiqayat karni hai sabki
Mujhko sataate hain Maa
Аб ту чупа ле
Паас була ле, ман хаи акела јахаан

А аа е ее оооо ри ае ае..
Ооо ан ахаа

Ладо..

Песна Текст на Гехра Ишк од Неерја (2016)

Оставете коментар