Текст на Dhoop Paani Bahne De – Шердил: Сагата за Пилихит (2022)

By Елеодора Аројо

Текст на Dhoop Paani Bahne De Ali: од Боливудскиот филм „Шердил: Сагата за Пилихит“, овој филм е во режија на Сријит Мукерџи. КК и Ритурај ја отпеа Боливудска песна „Dhoop Paani Bahne De“, Шантану Моитра ја компонираше музиката, а текстот на песната го напиша Гулзар. Видеото со песната со Панкај Трипати, Нерај Каби и Сајани Гупта.

Оваа песна беше објавена во 2022 година во име на Т-серијата.

Име на песната: Dhoop Paani Bahne De

Пејач: KK, Ритурај

Коментари за оваа песна: Гулзар

Составен: Шантану Моитра

Филм/Албум: Шердил: Сагата за Пилихит

Должина: 5:49

отпуштете го: 2022

етикета: Т-серија

Dhoop Paani Bahne De Lyrics – Ardh

Дали Мути Мути Боиде
Мути Мути Боиде
Дали Мути Мути Боиде Беја

Дали Маати Манге Бута
Боиде Ре Бахија
Дали Бута Бута Боиде
Угаиде Ре Бахија

Бута Бута Угне Де Ре
Бута Бута Угне Де
Bhoomi Apni Mange Re
Манге Уске Гене Ре

Пата Пата Бута Бута
Џунгла џунглата Рене Де
Џунгла краста Dhoop Paani
Дхооп Паани Бехне Де

Во Харе Педо Ки
Далијан Кат Гаји
Куч Поја Меин
Kuch Sahdio Mein Jal Gayi

О, Кат Гаји Чаав Бхи
Дхуп Бхи Педо Ки

Муџе Авај Дети Хаи
Хаваин Џунгло Ки Ре
Муже Даријаон Ка Рона
Сунаји Де Раха Хаи Ре

Кат Гаји Чаав Бхи
Дхуп Бхи Педо Ки

Khushk Hone Lag Gayi Hai Ye Zameen
Чал Харе Педо Ки Чаав Боенге
Од Ке Је Танда Танда Аасмаан
Ped Ke Patte Bicha Kar Soyenge

Елата Mujhe Bhoomi Ки Боли Сун Не Де
Ugne De Fir Boota Boota Ugne De
Де Де Ре Бхоми Ке Генд Де Де Ре

Муџе Авај Дети Хаи
Хаваин Џунгло Ки Ре
Муже Даријаон Ка Рона
Сунаји Де Раха Хаи Ре

Кат Гаји Чаав Бхи
Дхуп Бхи Педо Ки

Бута Бута Угне Де Ре
Бута Бута Угне Де
Bhoomi Apni Mange Re
Манге Уске Гене Ре

Пата Пата Бута Бута
Џунгла џунглата Рене Де
Џунгла краста Dhoop Paani
Дхооп Паани Бехне Де

Песна Текст на Дум Али – Ард (2022)

Оставете коментар