Dil Banaane Waaleya Lyrics – Fighter | Хритик, Дипика | Ариџит Синг

By Турфа Солтани

Текст на Дил Банане Валеја: Најново Боливудска песна „Дил Банане Валеја“ од претстојниот филм „Борец“. Оваа сосема нова песна ја отпеа Ариџит Синг, Јонита Ганди, Вишал Дадлани и Шејхар Равџиани. Музиката беше компонирана од Вишал и Шејхар, додека стиховите на песната Дил Банане Валеја беа напишани од Кумар.

Оваа песна беше објавена на 29 јануари 2024 година, во име на Т-серијата. Во режија на Сидарт Ананд. Во видеото за песната се појавуваат Хритик Рошан и Дипика Падуконе.

Име на песната: Дил Банане Валеја

Пејач: Ариџит Синг , Јонита Ганди, Вишал Дадлани и Шејхар Равџиани

Коментари за оваа песна: Кумар

Составен: Вишал и Шејхар

Филм/Албум: Борец

Должина на видеото: 2:40

отпуштете го: 2024

Етикета: Т-серија

Слика од екранот на стиховите на Dil Banaane Waaleya

Текст на Dil Banaane Waaleya – Борец

Мере Рааште Ки Рошни
Кахаан Пе Ле Гаја
Главниот Так Гаја Хун Џин-Џин Ке
Ту Дард Итне Де Гаја

Хаи Суна Кисмат Ке Рух
Tujhe Aate Hain Modne

Џо Хаи Банакар Тодне
Џо Хаи Банакар Тодне
До Дил Банане Валеја
Ту Дил Банана Чод Де

Џо Хаи Банакар Тодне
Џо Хаи Банакар Тодне
До Дил Банане Валеја
Ту Дил Банана Чод Де

Мере Гам Ка Ту Хи Илаз Кар
Na Tu Chhod Kal Pe Yeh Aaj Kar
Ту Тод Де Џиски Дуа
Woh Sar Jhukana Chhod De

Џоте Никл Во Тааре
Dheere Dheere Toote Saare
Кали Хаи Аб Мера Аасман

Рех Гаја Главна Раасте Меин
Милон Вејл Фасле Пе
Џо Мера Та Каби Хаи Кахаан

Jo Maane Na Meri Mannatein
Кис Каам Ки Тери Џанатејн
Ту Кубул Кар Сајде Мере
Ya Woh Aasmaan Ko Chhod De

Џо Хаи Банакар Тодне
Џо Хаи Банакар Тодне
До Дил Банане Валеја
Ту Дил Банана Чод Де

Џо Хаи Банакар Тодне
Џо Хаи Банакар Тодне
До Дил Банане Валеја
Ту Дил Банана Чод Де

Мере Гам Ка Ту Хи Илаз Кар
Na Tu Chhod Kal Pe Yeh Aaj Kar
Ту Тод Де Џиски Дуа
Woh Sar Jhukana Chhod De..

Уште една Боливудска песна Текст на Ishq Jaisa Kuch – Fighter 2023 | Хритик, Дипика

Оставете коментар