Текст на Дил Се Дил Так – Баваал (2023)

By Елеодора Аројо

Дил Се Дил Так Текст: Од боливудскиот филм „Баваал“ го претставува најновото Боливудска песна „Дил Се Дил Так“ испеана од Лакшај Капур, Акашдип Сенгупта и Суварна Тивари додека музиката беше дадена од Акашдип Сенгупта, додека стиховите на песната Дил Се Дил Так се напишани од Каусар Мунир.

Музичкото видео беше објавено во 2023 година во име на Т-серијата. со Варун Даван и Јанхви Капур.

Песна: Дил Се Дил Так

УметнициЛакшај Капур, Акашдип Сенгупта, Суварна Тивари

Коментари за оваа песна: Каусар Мунир

Составно: Акашдип Сенгупта

Филм/АлбумБаваал

Должина на: 2: 23

Издаден: 2023

етикета: Т-серија

Слика од екранот на стиховите на Дил Се Дил Так

Dil Se Dil Tak Lyrics – Bawaal

Чалак Гаје Наина
Toone Mann Bhar Diya
Мере Кали Се Дил Ко Јун
Тоне Гар Кар Дија,

Чалак Гаје Наина
Toone Mann Bhar Diya
Мере Кали Се Дил Ко Јун
Тоне Гар Кар Дија,

Adhoori Si Raahein Milayi
Adhoori Hawayein Chalayi
Адхори Си Батеин Банаји
Ishq Ke Silsile Ban Gaye Re,

Тере Дил Се Дил Так Мере Мере
Тере Дил Се Дил Так Мере
Тере Дил Се Дил Так Мере Мере
Тере Дил Се Дил Так Мере,

Хо Анхијан На Роје Те
Јаге На Соје Те
Таан Умра Џите Рахе,

Хо Ишк Де Хале Се
Ishq De Pyale Se
Таан Умра Пит Рахе,

Haan Main Taan Haari Re
Хаари Ре Хаари Ре
Дунија Ваари Ре
Ваари Ре Ваари Ре,

Тере Дил Се Дил Так Мере Мере
Тере Дил Се Дил Так Мере
Тере Дил Се Дил Так Мере Мере
Тере Дил Се Дил Так Мере.

Еве уште една хинди песна Текст на Tumhe Kitna Pyaar Karte – Баваал (2023) | Ариџит Синг

Оставете коментар