Текстови на Џаи Ганеша – Ганапат (2023) | Вишал Мишра

By Кајол Сараф

Текстови на Џаи Ганеша: Од страна Вишал Мишра пееше на Боливудска песна „Јаи Ганеша“, од боливудскиот филм „Ганапат“ од 2023 година, испеана од Вишал Мишра. Музиката беше компонирана од Вишал Мишра, додека стиховите на песната Џаи Ганеша беа напишани од Акшај Трипати. Видеото за песната со/ѕвезда – Тајгер Шроф и Крити Санон.

Оваа песна беше објавена во 2023 година во име на Zee Music Company. Режија: Викас Бахл.

Име на песната: Џаи Ганеша

Пејач: Вишал Мишра

Коментари за оваа песна: Акшај Трипати

Составен: Вишал Мишра

Филм/Албум: Ганапат

Должина на видеото: 3:43

отпуштете го: 2023

Етикета: Музичка компанија Зи

Слика од екранот на стиховите на Џаи Ганеша

Текстови на Џаи Ганеша – Ганапат

Вакратунда Махакаја
Сурјакоти Самапрабаа
Нирвигнам Курумеј Дева
Сарвакариешу Сарвада

Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша

Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша

Шатруон Се На Хааре
Бакт Дева Тумхаре
Тери Џиоти Се
Раушан Хаи Сара Јахаан

Дубте Ко Кинааре
Милте Хаи Тере Двааре
Тери Марзи Ке Ааге Хаи
Који Кахан

Тери Џвала Јале
Види Мејн Мере
Тери Бакти Хаи
Мери Виџеј Ганеша

Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша

Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша

Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша

Девтаон Ке Најак
Винајак Хо Тум
Тинеон Локо Ке Свами
Сахајак Хо Тум

Хаан Девтаон Ке Најак
Винајак Хо Тум
Тинеон Локо Ке Свами
Сахајак Хо Тум

Сабсе Пеле Тумхајн
Појта Хаи Јагат
Риди Сиди Ке Дева
Прадајак Хо Тум

Кал Мути Главен Хаи
Charnon Mein Tere
На Здраво Мртију Ка
Мујко Хаи Бај Ганеша

Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша

Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша

Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша

Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша

Мангал Даајак Еј Гајнајак
Еј Ламбодар Бандан
Еј Гајкармак Сидхивинајак
Само Маходар Бандан

Еј Вигнешвар Еј Питамбар
Шришти Крипа Кар Бандан
Тој Пратмешвар Еј Екаакшар
Коти Гададар Бандан

Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша
Џаи Џаи Џаи Ганеша

Ганпати Бапа Морија

Еве уште една најнова хинди песна Текст на Лафда Кар Ле – Ганапат (2023) | Амит Триведи

Оставете коментар