Laila Main Текст на Лајла – Raees | Сончев Леоне

By Еша Свами

Лајла Главна Текст на Лајла: Презентирање на Боливудска песна 'Laila Main Laila' во гласот на Pawni Pandey од филмот Raees. Текстот на песната е напишан од Indeevar & Javed Akhtar, а музиката е компонирана од Kalyanji-Anandji и Ram Sampath. Објавен е во 2017 година од Zee Music Company.

Во овој филм глумат Шах Рук Кан, Махира Кан и Сани Леоне, а режиран е од Рахул Долакија.

Пејач: Пауни Пандеј 

Коментари за оваа песна: Индеевар и Џавед Ахтар

Составен: Калјанџи-Ананџи и Рам Сампат

Филм/Албум: Раес

Должина: 5:18

отпуштете го: 2017

Етикета: Музичка компанија Зи

Слика од екранот на Лајла Главниот текст на Лајла

Лајла Главна Текст на Лајла – Raees

Лајла главна лајла аиси хун лаила
Хар кој чахе мујхсе милна акела
Џиско бхи деху дунија була доон
Мајну бана ду аиси главна лаила

Ho ye kaise hain lamhe
Jo itne haseen hain
Мери аанхе мујхсе
Је кја кех рахи хаин

Тум аа геј хо (Лајла)
Yakeen kaise aaye (Лаила)
Је дил кех раха хаи (Лаила)
Тумхеин чуке дехун

Лајла главна лајла аиси хун лаила
Хар кој чахе мујхсе милна акела

Лајла о лаила лаила аиси ту лаила
Хар кој чахе тујхсе милна акела

О Лејла.. Лајла лајла..

Mohabbat ka dasta tumhein naag hain kya
Тумхаре бхи дил меин лаги ааг хаин кја

Mere liye kya (Лајла)
Тадапте хо тум бхи (Лајла)
Main betaab jaise (Лајла)
Тумхаре лај хун

Лајла главна лајла аиси хун лаила
Хар кој чахе мујхсе милна акела

Лајла о лаила лаила аиси ту Лајла
Хар кој чахе тујхсе милна акела (x2)

За да прочитате повеќе лирски приказни, проверете ТЕКСТИ НА ДАРАСАЛ – РААБТА | АТИФ АСЛАМ

Оставете коментар