Текстови на Maths Mein Dabba Gul – Нил Бати Саната (2016)

By Ричард Р. Сакстон

Текст на песната Maths Mein Dabba Gul од хинди филм Нил Батеј Саната, пејачите на ова Боливудска песна се Аарти Шенаи и Рохан Утпат. Текстовите на Maths Mein Dabba Gul се напишани од Нитеш Тивари, а музиката е компонирана од Рохан Винајак. Песната на Maths Mein Dabba Gul е сликана на Свара Баскар, Риа Шукла.

Пејач: Арти Шенаи, Рохан Утпат

Коментари за оваа песна: Нитеш Тивари

Музика: Рохан Винајак

Албум/ФилмНил Бати Саната

Должина: 2: 28

Издаден: 2016

Музичка етикета: Ерос сега музика

Слика од екранот на текстовите на Maths Mein Dabba Gul

Текст на песната Maths Mein Dabba Gul – Нил Бати Саната

Maths Mein Dabba Gul

Синусна квадратна тета,
Плус cos квадратна тета
Е еднакво на една бета
Потоа како квадратна тета,
Минус синус квадрат тета
Еднакво на cos две тета
Еден плус еден е еднакво на
Единаесет нахи хота бета
Бааки субјекти Mein Hum cool
Бас математика меин даба ѓул ѓул ѓул..

Maths mein dabba gul
Maths mein dabba gul
Мера математика меин даба ѓул
Maths mein dabba gul

О, драг Њутн, Ајнштајн
Како можеше да ти биде кул
Maths mein dabba gul
Maths mein dabba gul
Мера математика меин даба ѓул
Maths mein dabba gul

Ѓул ѓул ѓул ѓул ѓул..
Ѓул ѓул ѓул ѓул ѓул..

Ре математика банане Вел
Тери амма чуха ле џаје
Хум ганто мата фоде
Куч ганта самаџ наа ааје

Ситуација на Бхајанкар хаи
Со контрадикторна равенка
Алгебра, тригнометрија
Оданочување, менструација

Dikhne mein пациентот нормален
Па сериозна состојба на хаи
Наставна програма ghol ke peete
Испит меин и аата
Кабсе батинг кар рахе бхаи
Фир бхи наа хул раха хаата

Дали тетката хато наа
Даска нахи дих раха хаи

Maths mein dabba gul
Maths mein dabba gul
Мера математика меин даба ѓул
Maths mein dabba gul

О, драг Њутн, Ајнштајн
Како можеше да ти биде кул
Maths mein dabba gul
Maths mein dabba gul
Мера математика меин даба ѓул
Maths mein dabba gul

Ѓул ѓул ѓул ѓул ѓул..
Ѓул ѓул ѓул ѓул ѓул..

Самбал самбал ке јун
Куч чал рахи хун главен
Кади хун фир кјун лааге ке
Фисал рахи хун главен

Тоди тоди си куш
Тода дари хун главен
Пар зид кар ли хаи аб то
Зидд пе ади хун главен

Левата страна меин јоота фабрика хана
Џааду поча катка
Десна страна пе сасура бхеја камбакхт
Математика меин јаа хаи атка

Ab lhs aur rhs tu balance kar le beta
Аб врата тујко јаана хаи
Ту танки карле полн полни полни..

Maths mein dabba gul
Maths mein dabba gul
Мера математика меин даба ѓул
Maths mein dabba gul

О, драг Њутн, Ајнштајн
Како можеше да ти биде кул
Maths mein dabba gul
Maths mein dabba gul
Мера математика меин даба ѓул
Maths mein dabba gul

Ѓул ѓул ѓул ѓул ѓул..
Ѓул ѓул ѓул ѓул ѓул..

Песна Текст на Мурабба – Нил Бати Саната (2016)

Оставете коментар