Текстови на Mere Sawaal Ka – Шехзада – 2023 година

By Хелен Џ. Рајт

Текст на Sawaal Ka: Од „Шехзада“, Еве ја песната „Мере Саваал Ка“ ја пее Шашват Синг & Шалмали Холгаде. Ова Боливудска песна Текстовите на Sawaal Ka беа напишани од Шлоке Лал, додека музиката на песната е компонирана од Притам. Беше објавен во 2023 година во име на Т-серијата. Филмот го режираше Рохит Даван. Feat Kartik Aaryan, Kriti Sanon, Manisha Koirala и Paresh Rawal.

УметникотШашват Синг & Шалмали Холгаде

Коментари за оваа песна: Шлоке Лал

Составно: Притам

Филм/АлбумШехзада

Должина на: 2: 13

Издаден: 2023

етикета: Т-серија

Слика од екранот на стиховите на Mere Sawaal Ka

Мере Саваал Ка стихови – Шехзада

ма пагла гаја, ту је џаната
јо дил к мохали ма ту а гаја

маре савал ка ту хи џаваб хаи
маре савал ка ту хи џаваб хаи
је саваре саваре хи хваб а гаја

хулкај јо ту хасе мари анхај на хатај
таре ане се сурај би шарма геј

ма пагла гаја, ту је џаната
јо дил к мохали ма ту а гаја

бехош хош хаи суб хамоша хаи
тере бату ма е кахан а гаја

маре савал ка ту хи џаваб хаи

дунду кахан кои ајса јо
јо самја бина боли бајту ко

на чанда ко тод к лаје во
по чанд хо дил нас ка

paise balay kam kamaye wo
per zoorun се дневните hasaye wo

Тери бахон ма јабха лагаје во
ма кеен хун ус ки хан

ваше хун ма бади сиди садхи ладхи палаби лак ата пресврт
мила маре лије ајса пагла со џаб кахун бариш ајса јо мила ту

Бади зоор се мухабат хуие
бадај зоор ка пјар аа гаја

маре савал ка ту хи џаваб хаи
је саваре саваре хи хваб а гаја

Песна Текст на Чедханијан – Шехзада 2023 година – Ариџит Синг

Оставете коментар