Текст на Мурабба – Нил Бати Саната (2016)

By Сара Наир

Мураба текстови од албумот Nil Battey Sannata.This Боливудска песна се пее од Нојман Пинто. Текстот на песната Мурабба го напиша Маној Јадав, а музиката на оваа песна е дадена од Рохан Винајак. Музичкото видео на песната на Мураба е во режија на Рохан Винајак.

Пејач: Нојман Пинто

Коментари за оваа песна: Маној Јадав

Музика: Рохан Винајак

Албум/ФилмНил Бати Саната

Должина: 2: 31

Издаден: 2016

Музичка етикета: Ерос сега музика

Текст на Мурабба – Нил Бати Саната

Ек пана ек калам со јеена
Лиха мита ке фир лихна хаи
Итна утна кја китна хаи
Сач хаи ја мриг тришна хаи
4 крори се зјада сапне
Аур ек неенд ка диба
Само martbaan mein
Мери марти ка мурабба
Тере андар мера гар хаи
Ја муџме тери басти хаи
Итна сач бата де зиндаги ту
Риште меин мери кја лагти хаи

Мужко главен ачхи лагит хун
Тујко ту каиси лагти хаи
Зиндаги зиндаги
Дали доори се врата сафар хаи
Агле чок пе хи то гар хаи
Ек пијали меин рха хаи дак ке
Китна намак китни шакар хаи
Само ненап милја на ламха
Waqt yeh kaisa darzi hai
Kis fite se nape tu
Каун сахи киски галти хаи

Хаи банди замеен се ек удаан
Тујех аасма упар хаи
Хаи зиндаги хаи зиндаги.

Песна Заклучи го стиховите од љубовни игри (2016)

Оставете коментар