Текст на Naino Ne Baandhi – Злато (2018)

By Гејл Ц. Керли

Наино Не Баанди стихови од злато. Ова Боливудска песна се пее од Јасер Десаи. Нејзината музика и текст се дадени од Arko Pravo Mukherjee, а видеото е објавено од етикетата Zee Music Company.

Музичкото видео со Акшај Кумар и Муни Рој во главните улоги.

УметнициЈасер Десаи

Коментари за оваа песна: Арко Право Мукерџи

Составно: Арко Право Мукерџи

Филм/АлбумЗлатна

Должина на: 4: 09

Издаден: 2018

етикета: Zee Music Company

Слика од екранот на стиховите на Naino Ne Baandhi

Naino Ne Baandhi стихови – злато

Дил се сон пија е дил ки даастаан
Јо лафзон меин нахи хо бајаан [x2]

Аб џаиса бхи рааста
Tootega naa vaasta
На рахега фаасла дармијаан…

Naino ne baandhi kaisi dor re
Naino ne baandhi kaisi dor re
Хо... мунсиф хи мера, мера чор ре

Дил пе чале на кои зор ре
Хаан… дил пе чале на кои зор ре
О... кинча чала јае тери оре ре

Аа…

О ааја тера дарш дикха де маахи
Муџе мера акс дикха де маахи
Tujhse judi hain sab kahaniyaan [x2]

Чаахе сау гардишеин хо
Пар кои баир нахи
Hum duniya se lad lenge
Па тере багер нахи…

Дил се сон пија е дил ки даастаан
Јо лафзон меин нахи хо бајаан

Хумсафар хумраз ту
Jism main aur saans tu
Рехна само паас ту јун сада…

Naino ne baandhi kaisi dor re
Хаан.. наино не баанди каиси дор ре
Хо... мунсиф хи мера, мера чор ре

Дил пе чале на кои зор ре
Хаан.. дил пе чале на кои зор ре
О.. кинча чала јае тери оре ре

Песна Текст на Чота Са Фасана – Карваан (2018) | Ариџит Синг

Оставете коментар