Текст на Паиса – Вишал Дадлани | Супер 30

By Амрао Чабра

Текст на Паиса Втора видео песна од Супер 30 во гласот на Вишал Дадлани Со Хритик Рошан и Мрунал Такур. Текстовите на новото Боливудска песна се напишани од Амитаб Бхатачарја, додека Музиката е компонирана од Аџеј Атул.

Пејач: Вишал Дадлани

Коментари за оваа песна: Амитаб Бхатачарја

Составен: Ајај−Атул

Филм/Албум: Супер 30

Должина: 4: 04

отпуштете го: 2019

Етикета: Музичка компанија Зи

Слика од екранот на стиховите на Паиса

Текст на Паиса – Супер 30

Тери зиндаги ко зиндаги банане аја паиса
Бе-ранги дунија ко рагеен банане аја паиса
Andhere kamron mein batti jalane aaya paisa
Сапне тере саче карке дикхане аја паиса

Дин тере бхи џене ка аја хаи
Jo chaaha tha tune woh paaya hai
Саб пајсон ки леела хаи, маја хаи
Патџад ка бхи маусам лаа де саван јаиса

Зиндаги ко зиндаги банане аја паиса
Бе-ранги дунија ко рагеен банане аја паиса
Andhere kamron mein batti jalane aaya paisa
Сапне тере саче карке дикхане аја паиса

Jo tere shauk hain
Шаук се аај поре кар ле сабхи
Бааки на рех јаје куч касар
Аге ка тера ламба хаи сафар
Јахан се нахи дехега
Tu peechhe mudke kabhi

Jo kabhi bin padhe phad ke phenkta tha arzi teri
Замана бадла хаи бе брат
Карега апсе тери кадар
Poori na sahi aadhi toh maanega marzi teri

Gham tere tu peechhe chhod aaya hai
Aur muskurana tujhe aaya hai
Саб пајсон ки леела хаи, маја хаи
12 ко бхи дехо лааге 52 јаиса

Тере џиван ќе чакке гумане аја паиса
Тери бекаари ке чакке чудане аја паиса
Andhere kamron mein batti jalane aaya paisa
Сапне тере сачче карке дикхане аја паиса

Песна Basanti No Dance Lyrics – Супер 30

Оставете коментар