Текст на Рангдаари – Лакнау Централ | Ариџит Синг

By Амолика Корпал

Текст на Рангдаари од Лакнау Централ; ова Боливудска песна се пее од Ариџит Синг. Песната е компонирана од Arjunna Harjaie, текстот е многу добро напишан од Kumaar. Во филмот играат Фархан Ахтар, Дијана Пенти, Џипи Гревал, Ронит Рој и Дипак Добријалм, објавен во 2017 година.

Пејачи: Ариџит Синг

Коментари за оваа песна: Кумар

Составен: Арџуна Харјаи

Филм/Албум: Лакнау Централ

Должина: 2: 01

отпуштете го: 2017

Етикета: Т-серија

Слика од екранот на стиховите на Рангдаари

Текст на Рангдаари – Ариџит Синг

Зиндаги тере ранго се
Рангдаари на хо пајаи
Ламха ламха кошиш ки
Пар јаари на хо паај

Зиндаги тере ранго се
Рангдаари на хо пајаи
Ламха ламха кошиш ки
Пар јаари на хо паај

Ту лаге муже душман си
Кабхи лаге дадкан си
Џуди џуди батеин хаин
Toote hue mann ki

Ту лаге муже душман си
Кабхи лаге дадкан си
Џуди џуди батеин хаин
Toote hue mann ki

Рангдаари..рангдаари
Рангдаари..рангдаари
Aankhon se na chootegi
Квабо ки рангдаари

Рангдаари..рангдаари
Рангдаари..рангдаари
Раахон се на коренот
Манзил ки рангдаари

Чахе муже тод де ту
Дардо ме чор де
Мери оре аате нијанса
Растон ко мод де

Мод де..мод де

Томатеин лага де чахе
Сар пе илзам де
Кар де куда се врата
Кафиро ка наам де

Наам де..наам де

Је khwaishein hai pagal si
Аасмаан пе бадал си
Барси до дхул Џајеги
Рошани е кајал си

Је khwaishein hai pagal si
Аасмаан пе бадал си
Барси до дхул Џајеги
Рошани е кајал си

Рангдаари..рангдаари
Рангдаари..рангдаари
Aankhon se na chootegi
Квабо ки рангдаари

Рангдаари..рангдаари
Рангдаари..рангдаари
Раахон се на коренот
Манзил ки рангдаари

O zindagi tere rango se
Рангдаари на хо пајаи
Ламха ламха кошиш ки
Пар јаари на хо паај

O zindagi tere rango se
Рангдаари на хо пајаи
Ламха ламха кошиш ки
Па јари на хо паај..

Песна Noor E Khuda Lyrics – Poster Boys | Каилаш Кер

Оставете коментар