Текст на Танка – Ранџит Бава | Пенџаби песна

By Кајол Сараф

Текст на Танка од Пенџаби песна (2015) испеана од Ранџит Бава. Оваа песна е компонирана од Деси Руц со стихови напишани од Кабал Сароопвали. Музичкото видео за оваа песна е во режија на Сук Сангера.

Песна: Танка

Пејач: Ранџит Бава

Коментари за оваа песна: Кабал Сароопвали

Музика: Деси Руц

Должина на патеката: 3:04

Музичка етикета: Записи за брзина

Слика од екранот на стиховите на Танка – Ранџит Бава

Текст на Танка

О кана тон ви сахни

Te addiyan vi sunniya (x2)

Чудијан баигаир чана гол гол бан

Чудијан баигаир чана гол гол бан

Тери ве возачот аа Америка велеја

Ве ките џанди тенха

Тери ве возачот аа Америка велеја

Ве ките џанди тенха

Тери ве возачот аа Америка велеја

Ве ките џанди тенха

О меријан раван те ките канде таан ни беејда

Горијан де ките тан паранд наи харед да

Хаај мерија раван те ките канде таан ни беејда

Ве горијан де ките тан паранд ни хрид да

Шак хоја кал главен тан пуч ди си таан (x2)

Тери ве возачка Канада Waleya

Ве маче јанди тенха

Тери ве возачка Канада Waleya

Ве маче јанди тенха

Тери ве возачка Канада Waleya

Ве маче јанди тенха

O kinne gerhe LA ton Toronto tak laaye ve

Mainu lagge mehnge mehnge phona te hi udaye ve (x2)

Главен таан ико костум рахи аан саал тон хандаа (x2)

Тери ве возачка Америка валја

Ве ките јаанди тенха (x3)

О висок јааве хаада бахоти неет деја каљеја

Aakhe lag Kabal Saroopwali waaleya

O sach gal dassan main tera hi satah

Sach gall dassan main tera hi satah

Тери ве возачка Канада Waleya

Ве ките јаанди тенха (x3)

Танха Танха Коментари за оваа песна – Дил Џо На Кех Сака

Оставете коментар