Текст на песната од Пенџабан – Југ Југ Џејо (2022) | Варун Даван

By Амолика Корпал

Текст на песната Пенџабан од „Jug Jugg Jeeyo“, Ова Боливуд пенџапска песна Се пее од Џипи Гревал, Захра С Кан, Танишк Багчи и Роми. Оваа песна музика е компонирана од Танишк Багчи, Абрар Ул Хак, а текстот е напишан од Танишк Багчи, Абрар Ул Хак.

Главните улоги ги толкуваат Варун Даван, Киара Адвани, Анил Капур и Нету Капур.

Пејач: Џипи Гревал, Захра С Кан, Танишк Багчи & Роми

Коментари за оваа песна: Танишк Багчи, Абрар Ул Хак

Составен: Танишк Багчи, Абрар Ул Хак

Филм/Албум: Југ Југ Џејо

Должина: 2: 36

отпуштете го: 2022

етикета: Т-серија

Слика од екранот на текстот на песната Пенџабабан

Текст на песната Пенџабан - Југ Југ Џејо

Нах Пенџабан
Jitne Bhi Nach de ne saare
Koi naiyo таму Jaisa lagda
Гир геј аасман се таре
На Биндија Ту аисе Чамка
Џи кале кале рехна ману Ачха лагда
Jo Bhi Tu kahe saara mainu jhootha lagda Na само јаиса милеа Карибите тох Куч
Аа ангрејџи музика меин
Де ту пенџаби допир
Нах Пенџабан
Нах Пенџабан

О Аја сајке ајаа
О аја камар хила ајаа
О сареј расположение џамаа јаа
Маусам тајаа таајаа
Сари дунија ме џи
Удри хаин пенџааби сач
Нах Пенџабан
Нах Пенџабан

Лага ле џи кала тика
Назар на таину лагеј
Сода сода заѕвони јех тера
Марјаваа гур хаакеј
Ту јо наччеј сареј таину
Декхе џи паглакеј
Пага Пага Пага Пагалакеј
Je tu nachhey hove
Дамака џи Премногу.. Нач..

Нах Пенџабан
Нах Пенџабан
О Аја сајке ајаа
О аја камар хила ајаа
О сареј расположение џамаа јаа
Маусам тајаа таајаа
Сари дунија ме џи
Удри во пенџаби сач..

Нах Пенџабан
Нах Пенџабан
Наче Наче Наче Наче
Нах Пенџабан
Наче Наче Наче Наче
Dekh teri chal Meri Jaan jandiye
Khil jaye Dil tu jo paas aandiye
Dekh teri chal Meri Jaan jandiye
Khil jaye Dil tu jo paas aandiye
Нах Пенџабан
Нах Пенџабан

Песна Текст на Кабира – Утара Уникришнан

Оставете коментар