Текст на Тиранга – YODHA | Танишк Багчи, Б Праак | 2024 година

By Ширли Хауарт

Текст на Тиранга: Од B Praak, најновата хинди песна „Tiranga“ од боливудскиот филм „Yodha“ ја пее Б Праак. Текстот на оваа сосема нова песна го напиша Маној Мунташир Шукла, додека музиката на песната ја компонираше Танишк Багчи. Во музичкото видео се Sidharth Malhotra, Raashii Khanna и Disha Patani.

Објавен е во 2024 година во име на серијата Т. Спотот за песната е во режија на Сагар Амбре и Пушкар Оџа.

Уметникот: Б Праак

Коментари за оваа песна: Маној Мунташир Шукла

Составно: Танишк Багчи

Филм/Албум: Јода

Должина на: 2: 24

Издаден: 2024

етикета: Т-серија

Слика од екранот на стиховите на Тиранга

Текст на Тиранга – YODHA

Тера Хималаја Аакаш Чхо Ле
Бехти Рахе Тери Ганга
Оонча Хо Итна, Итна Буланд Хо
Тарон Ко Чомеин Тиранга

Маа Се Хаи Маати
Маа Се Хаи Маата
Мате Пе Маати
Саза Ке Шалеин

Маја Чалти Рахе
Бекауф Хава Јех
Лехра Ке Џомеин Тиранга

Аазад Рахе, Абаад Рахе Ту
Тарон Ко Чомеин Тиранга

Maaye Tere Liye Mar Mitenge
Tere Bete Na Pichhe Hatenge
Јаб Тујхпе Аанч Ааје
Хумејн Ту Пукаар Лена

Балидаан Ка Бахаана
Хумејн Баар Баар Дена
Јех Џо Јаан-Ваан Хаи
Тере Саамне Кја Хаи

Koyi Shoorveer Здраво
Праан Даан Дета Хаи

Маа Се Хаи Маати
Маа Се Хаи Маата
Мате Пе Маати
Саза Ке Шалеин

Маја Чалти Рахе
Бекауф Хава Јех
Лехра Ке Џомеин Тиранга

Аазад Рахе, Абаад Рахе Ту
Тарон Ко Чомеин Тиранга

Jhoomein Haan Jhoomein Tiranga
Taaron Ko Haan Choomein Tiranga
Jhoomein Haan Jhoomein Tiranga
Taaron Ko Haan Choomein Tiranga

Еве уште една најнова песна од Боливуд Текст на стиховите на Bhola Bhala Baby – Убиство Мубарак | 2024 година

Оставете коментар