Валах Хабиби текст – Баде Мијан Чоте Мијан | Вишал Д, Вишал М

By официјална_сметка

Текст на Валах Хабиби: ја пеат Вишал Мишра, Вишал Дадлани и Дипакши Калита од филмот „Баде Мијан Чоте Мијан“ Ова најново Хинди песна Во „Валах Хабиби“ се појавуваат Акшај Кумар и Тајгер Шроф. Текстот на песната го напиша Иршад Камил, додека музиката ја компонираше Вишал Мишра. Овој филм е во режија на Али Абас Зафар.

Објавен е во 2024 година во име на Zee Music Company.

Уметникот: Вишал Дадлани, Дипакши Калита и Вишал Мишра

Коментари за оваа песна: Иршад Камил

Составно: Вишал Мишра

Филм/Албум: Баде Мијан Чоте Мијан

Должина на: 2: 49

Издаден: 2024

етикета: Zee Music Company

Слика од екранот на текстот на Валах Хабиби

Текст на Валах Хабиби – Баде Мијан Чоте Мијан

Раит Пе Паон Тере
Јун Тиракте Карваан Меин
Џис Тарах Лох Масалон Ки
Мачалти Хаи Хава Меин

Чанд Ада Каре Чехре
Ки Тери Је Накабеин
Teri Yaadon Mein Saare
Шајарон Ки Хаи Китабеин

Дарбадар Ту
Кушбуон Се Хаи
Мил Гаји Ту
Мајнуон Се Хаи

О Мархаби О Марџаби
Аа Ишк Ту Јага Де
Валах Хабиби Валах Хабиби

Караар На Миле
Мајаар На Миле
Хаан Пјаар На Миле
Tareef Se Bazaar Mein

Wo Husn Kya Bhala
Во Кја Хаи Аашики
Сабаар На Саке
Jo Pyaar Mein Jo Pyaar Mein

Дарбадар Ту
Кушбуон Се Хаи
Мил Гаји Ту
Мајнуон Се Хаи

О Мархаби О Марџаби
Аа Ишк Ту Јага Де
Валах Хабиби Валах Хабиби

Уште една најнова хинди песна Маст Маланг Џум стихови | Баде Мијан Чоте Мијан | Ариџит ,Вишал | 2024 година

Оставете коментар